Chocolade mouilleux 2017-12-15T10:25:52+00:00

Chocolade mouilleux

Doe ook als onze chef-kok Jack en maak een lekkere chocolade mouilleux. Eet smakelijk!

Benodigdheden:

  • pan
  • 2 schalen
  • mixer/garder
  • zeef
  • maatkan
  • spatel
  • bakvormpjes
  • kwast
  • oven (voorverwarmen op 180 graden)

Ingrediënten

  • 7 eieren (4 hele en 3 dooiers)
  • 225 gram chocolade
  • 225 gram ongezouten boter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram bloem

Stap 1:
Zet de schaal met de boter en chocolade in de pan met water, verwarm het water en laat het mengsel smelten.

Stap 2:
Doe de 4 hele eieren en de 3 dooiers in de schaal, voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig.
(mixer is optioneel)

Stap 3:
Spatel de gesmolten chocolade en de geklopte eieren door elkaar. Zeef de bloem en spatel dit door het mengsel.
Giet het mengsel in een maatbeker/spuitzak en laat het afkoelen.

Stap 4:
Vet de vormpjes in en bedek de binnenkant met bloem. Giet daarna het mengsel tot ¾ in de vormpjes. Bak de vormpjes 7 minuten op 180 graden.

Stap 5:
Decoreer het bord met bijvoorbeeld:

  • een bolletje ijs
  • fruit
  • slagroom