Chocolade mouilleux
Doe ook als onze chef-kok Jack en maak een lekkere chocolade mouilleux. Eet smakelijk!
Benodigdheden:
- pan
- 2 schalen
- mixer/garder
- zeef
- maatkan
- spatel
- bakvormpjes
- kwast
- oven (voorverwarmen op 180 graden)
Ingrediënten
- 7 eieren (4 hele en 3 dooiers)
- 225 gram chocolade
- 225 gram ongezouten boter
- 90 gram suiker
- 90 gram bloem
Stap 1:
Zet de schaal met de boter en chocolade in de pan met water, verwarm het water en laat het mengsel smelten.
Stap 2:
Doe de 4 hele eieren en de 3 dooiers in de schaal, voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig.
(mixer is optioneel)
Stap 3:
Spatel de gesmolten chocolade en de geklopte eieren door elkaar. Zeef de bloem en spatel dit door het mengsel.
Giet het mengsel in een maatbeker/spuitzak en laat het afkoelen.
Stap 4:
Vet de vormpjes in en bedek de binnenkant met bloem. Giet daarna het mengsel tot ¾ in de vormpjes. Bak de vormpjes 7 minuten op 180 graden.
Stap 5:
Decoreer het bord met bijvoorbeeld:
- een bolletje ijs
- fruit
- slagroom