Na het grote succes van het project Point of View in Culemborg, is nu Dordrecht aan de beurt. Point of View is een project waarin Dordtse vluchtelingen en buurtgenoten elkaar leren kennen via de foto’s die zij maken.

“Zie jij wat ik zie?” Deze vraag staat centraal in het project. Deelnemers onderzoeken het vraagstuk door zelf foto’s te maken en bekijken zo de wereld door de bril van de ander. Na afloop worden de foto’s met de bijbehorende verhalen van de deelnemers geëxposeerd in het Onderwijs Museum in Dordrecht. Point of View gaat binnenkort van start en zoekt enthousiaste deelnemers!

In het fotografieproject Point of View ligt de nadruk op het verhaal achter de foto’s en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar.

Deelnemers starten met een cursus fotografie. Vervolgens is er iedere twee weken (op dinsdagavond) een bijeenkomst waarin de gemaakte foto’s onder begeleiding van professionele fotografen worden besproken. De eerste bijeenkomst start halverwege januari. Locatie: de openbare bibliotheek in Dordrecht.

Point of View zoekt deelnemers!
Wil jij leren fotograferen en met beelden je verhaal vertellen? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van vluchtelingen en andere bewoners van Dordrecht? Doe dan mee met het fotografieproject Point of View. Er is plaats voor 20 tot 30 deelnemers, dus wees er snel bij!

● Deelname is helemaal gratis
● Deelname is mogelijk voor vluchtelingen en andere inwoners van Dordrecht vanaf 18 jaar
● Deelnemers hebben geen fotografie ervaring nodig en krijgen een camera in bruikleen
● Enthousiasme, betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten tussen januari en april 2018 zijn wel vereist
● Enige kennis van Engels of Nederlands is noodzakelijk (tolken Arabisch en Tigrinya zijn aanwezig bij de bijeenkomsten)

Aanmelden kan bij Karijn of Martha door te mailen naar info@picturebridgefoundation.nl of te bellen met 06 134 06 713 (Karijn) of 06 202 49 643 (Martha). Hou facebook.com/projectpov in de gaten voor update over het project.

Point of View is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, Jij maakt het mee, Bibliotheek AanZet en gemeente Dordrecht.